Hoe werkt de parrot flower power

parrot flower power

In de Flower Power zitten een aantal sensoren/meetinstrumenten verwerkt welke informatie verzamelen en deze informatie wordt verstuurd naar het gekoppelde Device. In de applicatie op het device worden de gegevens geanalyseerd en wordt er aan de hand van een planten database een koppeling gemaakt en een juiste diagnose gesteld voor het onderhoud van uw plant.
De Flower power voert de volgende metingen uit:
 

Het meten van het zonlicht:

In de Flower power zit een meetinstrument dat het licht meet op 510nm wat een uitstekend gemiddelde is voor planten. Daarnaast kijkt de flower power ook naar de gemiddelde belichtingstijd van de plant. 

Het meten van de temperatuur:

In de flower power zitten 2 temperatuursensoren (Thermistoren) ingebouwd om goede metingen te kunnen verrichten. Zo is er een thermistor voor de temperatuur van de lucht en een thermistor voor het meten van de grondtemperatuur. Voor veel planten is de temperatuur erg belangrijk voor een goede leefomgeving van de plant.  

Het meten van de Grondvochtigheid:

In de onderkant van de Flower power zit een meetinstrument ingebouwd wat de diëlectrische constante meet. Hoe meer water er zich in de grond bevindt, hoe hoger de diëlectrische constante. Op deze manier kan de flower power de gegevens van de grond verzamelen en naar de applicatie sturen welke geinstalleerd is op het Device.

Het meten van de elektrische geleiding van de grond:
(bemesting) 

Bij het meten van de elektrische geleiding van de grond wordt er voornamelijk gekeken wat de hoeveelheid ionen is die zich in de grond bij de plant bevindt. Deze ionen komen voornamelijk voor in meststof en hoe hoger dit gehalte dus is hoe hoger het mestgehalte is in de pot van de plant.


Een korte filmpje waarin getoond wordt hoe de Parrot Flower Power werkt.